Wie mag orthopedische schoenen en steunzolen voorschrijven?

  • Orthopedisch chirurg

  • Chirurg (algemene & urgentieheelkunde)

  • Specialist fysische geneeskunde en revalidatie

  • Neuroloog & neurochirurg

  • Neuropsychatrie

  • Pediater

  • Reumatoloog

  • Heriater

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen?

Geregeld afwassen met een halfnat doekje of sponsje met een weinig niet agressieve zeep en geregeld (liefst elke avond) de steunzolen uit uw schoenen halen en op natuurlijke wijze laten drogen, dus zeker niet bij een warmtebron.

 

Ik heb steunzolen, moet ik nu mijn schoenen een maatje groter nemen?

Hier kan ik geen eenduidig antwoord op geven gezien er met teveel factoren rekening dient gehouden te worden. Wij berekenen bij de maatname de maat van uw steunzolen, het is dus zaak een schoen te kopen met dezelfde binnenlengte als de lengte van de steunzool. Let wel!! Het is niet omdat uw schoen getekend is met bijvoorbeeld maat 40 dat hij effectief maat 40 heeft als schoeiende lengte, het is dus belangrijk om te vertrouwen op hetgeen wij uitmeten. Om voldoende ruimte te hebben in uw schoenen koopt u best een schoen met een uitneembaar comfortzooltje.

Tip: ga altijd schoenen kopen met uw steunzolen mee.

Na een jaar stinken mijn steunzolen vanwege mijn zweetvoeten, moet ik nu nieuwe bestellen?

Indien de onderbouw van uw steunzolen nog goed is kunnen wij die herovertrekken voor €22.

Ik heb zweetvoeten wat kan ik daaraan doen?

Er bestaan allerhande poeders, zalfjes en spray’s maar volgens mij is de beste oplossing de goedkoopste en natuurlijkste, namelijk een ZWEEDS BAD. Dit is uw voeten wassen met warm water en zeep en onmiddelijk spoelen met zeer koud water en goed tussen uw tenen wrijven zodanig dat er zeker geen zeep in de poriën zit.

Dagelijks uw voeten wassen en verse sokken aandoen, want zweetvoeten stinken niet van het zweet zelf maar van de dode rottende huidschilfers.

Hou uw teennagels kort, want lange teennagels zijn een broeigaard voor bacteriën.

Knip uw teennagels rechtaf zo voorkomt u ingegroeide nagels die op hun beurt het nagelbed aantasten en infecties veroorzaken met alle nare en pijnlijke gevolgen vandien.

Sokken dragen met veel wol of katoen.

Indien u de kans hebt aan zee veel in het zeewater met blote voeten;